tiistai 8. joulukuuta 2015

Bussikortti ja liikkis mummo

Tänään heräsin heräsin kymmenen aikoihin. Sain raahauduttua ulos asunnosta vasta ehkä kahdentoista aikoihin. Tarkoituksena oli mennä Prismaan, koska en jaksa metsästää tarvitsemiani kamoja ympäri kaupunkia ja tiesin saavani kaiken tarvittavan sieltä.

Ennen kuitenkin itse Prismaa oli mentävä R-kioskille, koska tarvitsin Tartun bussikorttia (mokasin muuten sitä ostaessa eka vähän ja nolottaa vielki, mut no en oo natiivi se anteeksi suotakoon). Sain siis sieltä kiskalta Tartun hienon bussikortin, joka toisin kuin Tallinan ühiskaart, ei ole häikäilemätön kopio HSL:n matkakortista vaan ihanan punainen ja siinä on kuva Raekoja platsilta. Tämä kortti taskussani menin sitten bussipysäkille. Siinä minuutin pari istuttuani, joku mummo alkoi sitten puhua mulle (eestiksi siis). Se selitti, että eräs ohikulkeva toinen mummo oli ollut nuorempana ballerina ja kauhisteli kuinka oli nykyään niin heikkona (siis se ballerina). Puhuin sitten sen kanssa siitä kuinka baletti on aika raskasta ja sitten kun sanoin olevani suomalainen ja muuttaneeni tänne puoleksi vuodeksi niin alettiinkin puhua Suomen pakolaiskriisistä (:D). Jotenkin päädyttiin pakolaiskriisistä vielä puhumaan Kiinan saasteongelmasta ja sitten mun bussi jo tulikin ja piti kiitää. Tuli kyllä aivan sairaan kiva fiilis kahestakin syystä: 1. se mummo oli ihan uskomattoman kiva ja sulonen, 2. oon nää kaks viimepäivää puhunu vaan enkkuu, koska virallisii juttui, mut nyt pääsin vihdoin puhuu eestii ja oli ihan hiton kivaa. Ymmärsi taas miksi olen edes tullut tänne.

Prismalle päästyäni ostin kaikenlaista kivaa, kuten paistinpannun ja maailman hienoimmana kirkaanvihreän vedenkeittimen yms. mutta ei niistä sen enempää. Mielummin haluaisin kysyä, että ANTEEKS NYT VAAN, mutta miksi eestiläisessä prismassa on parempi valikoima vegaanisia leivänpäällisiä kuin meillä Viikissä, kysympä vaan. Siis hyllystä löytyy vegaanista kinkkua ja meetwurstia ja viikistä oon löytäny hädin tuskin juustoa (toisaalta vihinkset puuttuu et sinällään). Se tosin on miinusta, että papujen tarjonta rajoittui rainbowtuotteisiin. Herää kysymys eikö eestissä vaan syödä papuja vai onko Prisma jotenkin vajaa. Oli niin tai näin sain ostokset kutakuinkin tehtyä. Ostoksi tuli niinkin mojovasti kuin kolme kassillista (hehheh), jotka jouduin raahaamaan kotiin (oli muuten outoa käydä prismassa kun neljäsosa tuotteista on rainbown tai extran ja niissä kaikki lukee isolla suomeks). Tietenkin heti himassa tajusin, että multa puuttuu seuraavia asioita: soijakastike, sweet chili, pieni terävä veitsi ja jugurtti, mutta niitä en kyllä tarvitse Prismasta ja ostan varmaan huomenna Rimistä (lähin kunnon kauppa keskustassa).

Busseista muuten pakko sanoo, et en ymmärrä miten niil kuskeil ei hajoo pää, kun ensinnäkin jokainen pysäkinnimi tulee nauhalta ääneen luettuna ja niitä tulee aina ennen pysäkkiä yks, sit sanotaan et pysähtymiseks pitää painaa stop-nappia ja sit ku ollaan jsut pysähtyy siihen pysäkille sanotaan sen pysäkin nimi UUDESTAAN ja sen sen seuraavan pysäkin nimi myös. Sit sama taas ku ollaan menty jonkin matkaa et se sama pysäkin nimi joka oli äsken seuraava niin sanotaan sit nappijuttu ja sit taas pysäkil se the pysäkki ja siitä seuraava pysäkki. Ei Suomessa ei. Toisaalta se oli tälläselle nuubimeitsille ihan kiva.

Tultuani ostoksineni kotiin aloin sitten purkamaan kamoja ja lopulta laittamaan ruokaa. Esteeksi tuli, etten saanut hellaa toimimaan ja niinpä mulla on nyt jääkaapissa valmiiksi silputtua perunaa ja tofua huomista odottaen, sillä en tietenkään jaksanut mennä sanomaan siitä alas (plus oli jo aika myöhä, että sinänsä se tyyppi, joka tästä vastaa ei välttämättä olis ees ollu paikalla). Tämän taki oon nyt syönyt pääasiassa leipää ja yosaa sekä pelannut minecraftia (:D). Sain myös järkyttävän fiiliksen, kun tajusin, että uunin puutteesta johtuen, EN VOI ELÄÄ PELKILLÄ RANUILLA!!! Toisaalta nyt, kun mietin niin voisikohan niitä paistaa pannulla paljossa rasvassa #hienoidea. Voitte nyt kommentoida jtn kauhutarinoita aiheeseen liittyen...

Loppupäivä mennyt ihan mukavasti. Olen tosiaan ruokkinut itseäni leivällä ja pelannut mineä, koska olen ilmiselvästi jonne (es puuttuu kelpaako tee??). Olisin siirtänyt myös kännykältäni kuvia bussikortista, prismasta (koska outo desing plus kyljessä on myös peetri pizza, josta on tullut mun pikkuveljien lempi pizzeria), ostoksista ja siitä sairaan hienosta vedenkeittimestä, mutta kännykällä on toisaan vaikeuksia yhdistää nettiin, että juuh. Selvitkää nyt vaan tän kuivan tekstin avulla.

Huomenna ei taaskaan mitään ohjelmaa. Voisin ottaa yhteyttä yhteen tuttuun, koska olen tunnetusti sosiaalinen ihminen :DD (okei spoiler alert oikeesti oonki mutku en nyt keksi oikein miten sosiaalistun täällä ilman koulua. onkohan täälllä nuorisotaloja?? vois itseasiassa mennä tyyliin jonnekki harrasteryhmään t. haluun miekkailla :D). Ja vois mennä syömään kiinalaista...

Ainii mun ei siis ole tarkoitus kirjoittaa joka päivä mutku ei mul oo tääl nyt mtn muutakaan tekemistä, ku kattoo pasilaa ja kirjottaa blogii niin saatte nauttia näistä informatiivisistä pläjäyksistä...

5 kommenttia:

  1. Pannulla paistetut perunat ovat oikein hyviä! Voi uppopaistaa tai vain haudutella vähemmässä rasvassa. Kunhan et kuumenna rasvaa niin, että se syttyy. Pidä kansi lähellä sammutusta varten! Ei vettä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niin koko talo syttyi tuleen.
      Joo ei, kyllä mä veikkaan, että selviä :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miks postit tän :( No näin sähköpostist, et mikä se kysymys oli niin voin vasta asulee kuitenki :D
      Eli siis on johto, mut mun Jollalla on vähän vaikeuksia yhdistää mun koneeseen niin preferoin kuvien lähettämistä sähköpostilla. Plus sain sen taas toimii.

      Poista